Topinamburové CAKEPOPS - Dortová lízátka

Ingredience

 

  • 150g topinamburové mouky
  • 6 vajec
  • kypřící prášek 
  • máslo
  • (oříškové máslo,vlašské ořechy)
  • čokoláda

 

 

Postup


Nejprve upečeme korpus z topinamburové mouky. Vyšlehejte 6 celých vajec. Postupně přidejte 150 g topinamburové mouky. Dobře promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto. Pokud bude potřeba přidejte 20 lžic vody a znovu promíchejte. Těsto dejte do dortové formy vyložené pečícím papírem. Dejte péct do trouby předehřáté na 170-180°C po dobu 45 minut.
Po upečení necháme korpus vychladnout. Korpus rozdrobíme do mísy přidáme kousek másla (oříškové nebo jiné máslo, rozemleté vlašské ořechy). Smícháme do hmoty, která se nám bude dobře tvarovat. Vytvarujeme koule a namáčíme v čokoládě.

Tvarovat koule a namáčet je v čokoládě, může být skvělá zábava pro děti, jako u nás. :) 

Díky topinamburovému prášku se zvyšují nutriční hodnoty pokrmu. Topinambur je zdrojem prebiotik, které hrají důležitou roli ve správném fungování trávicí soustavy a také pro podporu imunitního systému. Hlavní zásobní látkou je INULIN, dále obsahuje esenciální aminokyseliny, vitamíny (A,B,C,D,B7), minerální látky (železo, mangan, draslík, fosfor, vápník, sodík, křemík a zinek).

Pečením z topinamburové mouky je skvělý způsob, jak zvýšit příjem prebiotik, podpořit mikrobiom a prospět svému zdraví! 

Dobrou chuť !

 

Dortová lízátka z topinambur, bio potravina

příprava topinambur cupcakes

bio potravina, bezlepkový dort z topinambur